Sukkasatoa korjattiin aina syyskuulta lokakuun loppuun. Mie kävin nyt kuun vaihteessa kiireellä laittamassa kuvat näistä heinälatoon, mutta omaani en sitten ehtinyt. Nyt laitan nämä tänne, ovatpahan sitten tallessa ja "käsityöpäiväkirjani" pysyy ajan tasalla.

Ensin läjä vaavan sukkia Novitan Polkasta.

                2039401.jpg

Oli tarkoitukseni tehdä yhdestä kerästä niin monta pientä sukkaa kuin siitä tulee. No, 10 sukkaa tuli ja jäi  hieman jämälankaakin lappuja varten. Olipa mukava sitten valkata sukkia pareiksi,kun niitä oli vain epämääräinen kasa ;))

         Käytiin sitten syyslomalla muksujen kanssa mummin ja ukin luona. Kutimethan siellä tietty oli mukana. Tiesin jo entuudestaan, että meijän naisten yö menee rupatellessa ja neuloessa (Mummi yleensä huovuttaa..). Tulipahan maailmaa parannettua oikein urakalla, nukkumiset jää tuolla aina vähiin.  Se, miten tämä nyt liittyy käsitöihin. Mummi opetti miulle monta hyödyllistä asiaa. Esim Novitan sivuilla on ohje, jolla saan katsottua sukan koon helposti jo valmiista sukista tai sitten tekeillä olevista. Oli just semmonen ohje, jota olen joskus kaivannutkin. Etsin linkin tänne myöhemmin...

Toinen ongelma miulla on aina ollut sukan kantapää. Olen tehnyt kymmeniä pareja, mutta jotenkin se jää löysäksi. Sain oivat vinkit myös tähän. 3. asia oli kaunis neulepinta. Savolaiset puhuu "halaki silimin" neulotusta silmukasta, mutta ehkä takareunasta neulottu oikea silmukka on oikeampi termi. Sillä neulottuna pinnasta tulee kaunis ja napakampi. Niinpä mie sitten sitä harjoittelin. Lankana taas Polkka, nyt mustaharmaavalkoisena.

             2039400.jpg

Eipä näissä kuvissa paljoa tuosta pinnasta selkoa saa ;( Yritän kuvata jonkun sukan läheltä seuraavalla kerralla. Noissa ylärivin sukissa alkaa olla jo se oikea muoto, ne on uusilla opeilla tehtyjä. Taas on sukkien teko mukavaa!!! Jatkoa siis seuraa, mutta muutakin valmistunutta on.